Mi kell a turi nyitáshoz?

Itt elolvashatja: >>tovább

Akik már elolvasták...

Tetszett!                     K.Bernadett, Nagyvázsony

A kezdőt vettem csak meg és az nagyon jó!      

Takács Pál, Budapest

                                         

5 éve van turim. A könyvek tartalmának 98%-val egyetértek! Azért van egy két ötlet, amely elég meredek.      

Nagyné T. Ibolya, Veszprém

                                          

Nem bántam meg, hogy megvettem.                       Kovács Krisztiánné, Sopron

Még több olvasói visszajelzés: Klikk

Használt ruha magazin

Egy blog Önnek: cikkek és érdekességek a használt ruha világából.

http://sikereshasznaltruhabolt.cafeblog.hu 

https://www.facebook.com/

hasznalt-ruha-magazin/

Hírlevél
Fizetési megoldás

Eltelt egy év ...

Interjú Kiss Lászlóval az egy éves évforduló kapcsán.

(Az interjú a www.sikereshasznaltruhabolt.cafeblog.hu -n jelent meg.)

Takács Tamás: Több mint egy éve jelentek meg a Használtruha Sikerkönyvek. Azon olvasók miatt, akik nem ismerik ezeket a kiadványokat kérlek pár szóban mutasd be őket.

Kiss László: Éveken keresztül vezettem Debrecenben használtruha kis- és nagykereskedést majd idővel csak nagykereskedést. Az évek során több mint 400 kiskereskedővel volt kapcsolatom, akik nagyon sok tapasztalatot adtak át nekem. 2014-ben jött az ötlet, hogy a saját és a nálunk vásárló kiskereskedők tapasztalatait egy e-bookban összegezzem, segítve ezzel a kiskereskedők, turisok munkáját és azokét, akik most szándékoznak turit nyitni. Több mint egy év kellett a kiadvány megírásához. 2016 januárjában lehetett először megvásárolni a kiadványokat, mert végül két kiadvány készült el. Mint sokan ismerik is a Kezdő használtruha kiskereskedők kézikönyve és a Duplázd meg a bevételed! című e-bookok.

T. T.: Milyen volt az e-bookok fogadtatása?

K.L.: Nagyon jó volt a fogadtatás. Már az értékesítés első hónapjában kaptunk visszajelzést, hogy örülnek annak, hogy az interneten rátaláltak a honlapunkra, és hogy létezik ilyen kiadvány.

T.T.: Eltelt egy év. Mik a tapasztalataid, milyenek az e-bookokról az olvasók visszajelzései?

K.L.: Már a megjelenéskor tudtam, hogy az e-bookok tartalmukkal telitalálatok, mivel a megírásuk után, azt az átolvasó kiskereskedők és nagykereskedők - akik számára véleményezésre elküldtem-, mind nagyon jó véleménnyel voltak a kiadványokról. Természetesen többen, kritikával is éltek, amelyekkel én is egyetértettem és az adott helyeken módosítottam is az e-bookok tartalmán.

T.T.: Egy nagyon fontos dolog történt azonban, amelynek apropója is tulajdonképpen ez az interjú. Mi is történt?

K.L.: Az évforduló kapcsán egy kérdőívet fogalmaztam meg, melyet elküldtem minden korábban a kiadványokat megvásárló személynek. Tulajdonképpen a kérdőív több olyan dologra is fényt derített, amelyet addig nem tudtam, nem tudhattam.

T.T.: Mire gondolsz konkrétan? Megneveznél néhány dolgot?

K.L.: Például a válaszokból megtudtam azt, hogy a vásárlóim közzel 80%-a olyan személy, aki most tervezi a használtruha boltját megnyitni, és csak kb. 20%-uk az, aki már működő bolttal rendelkezik.

T.T.: Mire következtettél ebből?

K.L.: Két dologra. Az első, hogy a korábbi megérzésem helyes volt, miszerint nagyon sokan gondolkoznak ma Magyarországon azon, hogy turit nyissanak és, hogy számukra valóban fontos, hogy egy ilyen kiadvány segítse az indulásukat.

Bizonyára a legtöbb személy számára nyilvánvaló, hogy csak minden harmadik turi éri meg a 3. évet és csak minden 5. az amelyik akár évtizedekig is működik (az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez az átlag igaz más tevékenységben induló kereskedelmi vállalkozásokra is ma Magyarországon). A bezárások okait vizsgálva első helyen áll a tapasztalatlanság. Az e-bookok pontosan ezt a tapasztalatlanságot igyekeztek megszüntetni, és valóban el is érték a céljukat. Hála Istennek ma már nagyon kevés olyan kiskereskedés nyílik meg Magyarországon, aki (ha tud a kiadványokról) nem vásárolja meg mindkét kézikönyvet, bolt nyitás előtt. Valljuk be ennek az is oka, hogy nagyon vevőbarát áron vannak kínálva, hiszen a kiadványokat együtt 7.300 Ft-ért lehet megvásárolni.

A másik amit a kérdőívből megtudtunk, hogy a már bolttal rendelkezők nemcsak a második "Duplázd meg a bevételed!" című kiadványt hanem mindkettőt megveszik. Ennek több oka is lehet. Egyrészt nagyon sokan szeretnék az éppen csak vegetáló boltjukból egy virágzó vállalkozást csinálni, és ehhez ötletekre van szükségük és jó példákra. Ők azok, akik tudják, hogy akár csak egy jó ötlet is, amelyet most ismernek meg és vezetnek be, akár havi több 10 ezer forint bevételt is hozhat, szemben az egyszeri 7.300 Ft-os kiadással. Az e-bookokban leírt dolgok így sokszorosan meg tudnak térülni. 

Másrészt a már bolttal rendelkezők szeretnék bővíteni a vállalkozásukat egy vagy két további üzlethelyiséggel és ezért mindenképpen szükségük van arra, hogy mindkét kiadványban leírt ötleteket ismerjék. 

Nekem a mai napig vérzik a szívem, amikor bemegyek egy-egy turiba és ott látom, hogy az általam javasolt változtatások, milyen komoly forgalom növekedést okozhatnának, de nem vásárolták meg a kiadványaim és így nem ismerték meg azokat.

T.T.: Volt-e olyan visszajelzés, hogy valami hiányzik a kiadványokból?

K.L.: Egyetlen ilyen visszajelzés érkezett. Konkrétan azt kifogásolta az úr, hogy nem kapott a kiadványokból részletes tájékoztatást a bizományos értékesítéssel kapcsolatban. Ez igaz is, de a jó hír az, hogy reagálva pontosan erre a visszajelzésre a kiadványokat ki fogom bővíteni két területtel. Az első természetesen a bizományosi értékesítés részletes leírása/kielemzése lesz sok-sok javaslattal, a másik pedig az online vállalkozás indítása lesz. 

T.T: Voltak-e negatív visszajelzések? Kaptál-e ilyeneket?

K.L.: Igen. Természetesen voltak. Egy hölgy például - aki egyébként korábban a nagykereskedésemnek állandó, nagyon jó vevője volt -, aki már több mint 8 éve vezet egy gyerek turi boltot dél-Magyarországon, megvásárolta mindkét kiadványt és úgy nyilatkozott, hogy bár a tartalommal egyetért, de sajnos új információt, sem olyan ötletet, melyet bevezethetne a boltjában nem talált, így kidobott pénznek érzi az értük kiadott pénzt.

Két másik személy a rendelés után azt kifogásolta, hogy sajnos félreértették a honlapon lévő információkat és papír könyv formájában postai úton várták a kiadványokat és nem nagyon örültek a pdf-ben kapott e-bookoknak. Ezek után több helyen még erősebben kihangsúlyoztam, a honlap e-book formájában vásárolható meg.

T.T.: Tervezel-e újabb könyvet írni ebben a témában?

K.L.: Nem, jelenleg nem tervezek ilyesmit, mivel a könyvek annyira részletesen tárgyalják ki a témát, hogy igazán sok mindent már nem nagyon lehet hozzátenni.

T.T.: Mi az, amit esetleg még tudni lehet a jelenlegi munkádról?

K.L.: Mint azt bizonyára már sokan olvasták, nemrégen ismét nagykereskedések alapításán kezdtem el dolgozni. Erről bővebb információt itt lehet olvasni (https://hasznaltruha-sikerkonyv.hu/nagykertinditanek).

Ezzel kapcsolatban bátran meg lehet keresni és a lehetőségek felmérése alapján segítek elindítani ezeket a vállalkozásokat.

Egy másik projektemmel, a kiskereskedéseket szeretném támogatni, olcsó jó minőségű árúval. Erről is bővebben lehet olvasni a honlapon (https://hasznaltruha-sikerkonyv.hu/kiskereskedoktamogatasa).

Takács Tamás: Köszönöm az interjút.

Kiss László: Én köszönöm a lehetőséget.

 

Webáruház készítés